De Zodiac Familie

Bij Steinhauer, producent van verlichtingsarmaturen sinds 1933, verdelen we onze armaturen in families. Deze families delen vaak dezelfde kenmerkende eigenschappen, zoals hetzelfde glas of dezelfde reflector, maar zijn verkrijgbaar in verschillende modellen of kleuren. Van vloerlampen en hanglampen tot tafellampen, wandlampen en plafondlampen, elke familie biedt een complete serie aan stijlvolle verlichting. In deze blog nemen we je mee in de unieke Familie Zodiac.

De unieke stijl van de Zodiac

Wat de Zodiac-familie bijzonder maakt, is de opvallende reflector met een maanvormig lichtpunt bovenop de reflector. Dit verfijnde detail geeft elke lamp een speelse en moderne uitstraling. De familie bestaat uit een breed scala aan verlichtingsopties, waaronder vloerlampen, leeslampen, tafellampen en wandlampen, ade meeste armaturen zijn beschikbaar in vier verschillende kleuren.

De kleuren van Zodiac

  1. Zwart: Een matte, diepe kleur die perfect past in moderne interieurs en een strakke, stijlvolle uitstraling biedt.
  2. Brons: Deze klassieke kleur heeft een tijdloze charme, maar is steeds meer te zien in eigentijdse interieurs voor een warme, uitnodigende sfeer.
  3. Staalkleurig: Deze veelzijdige tint is gemakkelijk te combineren met andere elementen in huis, zoals staalkleurige tafelpoten, handgrepen of kranen in de keuken.
  4. Messing: Dit is de kleur die weer helemaal terug is in de interieurwereld. We noemen het messing, maar de kleur ligt dicht bij goud, wat in 2024 dé trendkleur is.

Functies en functionaliteit

Alle lampen in de Zodiac-familie hebben een vaste lichtkleur van 2700 Kelvin, wat zorgt voor warm, sfeervol licht. Daarnaast zijn alle lampen uitgerust met een dimmer op het armatuur, waarmee de lichtintensiteit eenvoudig aan te passen is aan jouw wensen. De Zodiac-familie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is iets voordeliger geprijsd dan de Zenith-familie, omdat de lichtkleur bij de Zenith instelbaar is.

Aanbevelingen voor verschillende lichtbehoeften

  • Voor direct licht, zoals bij het lezen of werken, adviseren wij de leeslamp 2108. Deze lamp biedt gericht licht en is perfect om bij te lezen.
  • Voor indirect licht, dat een ruimte op een subtiele manier verlicht, raden we de 2107 Uplight met leeslamp aan. Dit model combineert zowel functioneel als sfeervol licht in één armatuur.

Kortom, de Familie Zodiac is een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar veelzijdige, stijlvolle en betaalbare verlichting. Met zijn verschillende kleuren en functies past deze collectie in elk interieur, van klassiek tot modern.

Bezoek onze website en ontdek hoe de Zodiac-familie jouw interieur kan verrijken!