Technische vragen
-
Controleer de stroomtoevoer: Controleer op een veilige manier of er spanning staat op het aansluitpunt. Als er geen spanning is, moet dit probleem eerst worden opgelost. Neem hiervoor contact op met een erkende elektricien.
-
Controleer de lampinstellingen: Als er wel spanning is, controleer dan of de lamp aanstaat en niet op de laagste dimstand staat (als de lamp dimbaar is).
-
Neem contact op voor verdere hulp: Als het armatuur nog steeds niet werkt, raden we aan contact op te nemen met een servicepunt bij jou in de buurt.
- Controleer eerst of de lichtbron nog werkt door deze in een ander armatuur te testen. Werkt de lichtbron goed, ga dan verder naar stap 2.
- Controleer de stroomtoevoer: Controleer op een veilige manier of er spanning staat op het aansluitpunt. Als er geen spanning is, moet dit probleem eerst worden opgelost. Neem hiervoor contact op met een erkende elektricien.
- Als er spanning op het aansluitpunt staat en de lichtbron werkt ook, controleer dan of de lamp niet op een gedimde stand staat (indien mogelijk).
- Als het armatuur nog steeds niet werkt, raden we aan contact op te nemen met een servicepunt bij jou in de buurt.
Zeer waarschijnlijk wel maar elk product heeft een economische waarde, en of de reparatie kosten acceptabel zijn voor een oude lamp kun je alleen zelf bepalen. Hier zijn 2 opties:
-
Je kunt de lamp terugsturen naar Steinhauer, dit moet altijd via een servicepunt. Houd rekening met dubbele transportkosten van het servicepunt naar de fabrikant en terug, verpakkingskosten, reparatiekosten en materiaalkosten. Dit zal al snel meer dan €120,00 aan kosten met zich meebrengen!
-
Het servicepunt kan en wil mogelijk de lamp zelf repareren. De kosten en reparatietijd kun je dan rechtstreeks met het servicepunt afstemmen.
In het verleden gebruikten we halogeenlampen en gloeilampen, die zeer warm werden. Bij het ontwerp van deze lampen moest rekening worden gehouden met de warmteontwikkeling, zodat alle gebruikte materialen bestand waren tegen die hitte. Tegenwoordig gebruiken we voornamelijk LED-lampen, die ook warm kunnen worden. De regel is echter dat een LED-lamp nooit warmer mag worden dan 70 graden Celsius. Deze temperatuur is zeer warm en bijna niet aan te raken. Als een LED-lamp warmer wordt dan 70 graden, zal de levensduur ervan afnemen.
Het is dus normaal dat lampen warm worden. Mocht u twijfelen of de warmteontwikkeling van uw lamp veilig is, neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze verkooppunten.
Veel van onze armaturen zijn voorzien van ingebouwde dimmers, die bediend kunnen worden met knopjes op het armatuur. De werking van deze knopjes is vaak als volgt:
- Druk kort op het knopje om de lamp aan of uit te schakelen.
- Houd het knopje ingedrukt om de lichtsterkte te verhogen of te verlagen.
Als jouw lamp geen ingebouwde dimmer heeft, kan deze vaak gedimd worden met een externe dimmer. Voor advies over welke externe dimmer geschikt is voor jouw armatuur, verwijzen wij je naar onze service- of verkooppunten.
Let op: als een lamp voorzien is van een geïntegreerde dimmer, is het meestal niet mogelijk om deze lamp met een externe dimmer te dimmen.
Voor het schoonmaken van je lamp kun je het beste de volgende methoden gebruiken, afhankelijk van het type vuil:
-
Stof: Gebruik een droge stofdoek om voorzichtig het stof van de lamp te verwijderen. Dit is de veiligste en eenvoudigste manier om je lamp schoon te houden.
-
Vetaanslag: Als er vet of hardnekkig vuil op de lamp zit, kun je een doek gebruiken die licht bevochtigd is met lauwwarm water en een klein beetje groene zeep. Veeg voorzichtig het vuil weg en droog de lamp daarna voorzichtig af met een schone doek.
Let op: Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze de lamp kunnen beschadigen. Voor je eigen veiligheid, zorg ervoor dat de lamp uitgeschakeld en afgekoeld is voordat je begint met schoonmaken.
Steinhauer voldoet aan de GPRS richtlijnen, download hier een getekende verklaring